Специалното издание на луксозното комби е в чест на Volvo

...
 
Специалното издание на луксозното комби е в чест на Volvo
Коментари Харесай

Volvo пусна V90 Cross Country посветено на регата

  Специалното издание на първокласното комби е в чест на Volvo Ocean Race
Шведският авто производител Volvo пусна особено издание на първокласния модел V90 Cross Country по случай старта на най-мащабната и продължителна околосветска регата Volvo Ocean Race. Клиентите, които ще си купят извънредната версия на приключенското комби, ще допринесат непосредствено за запазване на здравето на международните океани. Компанията Volvo ще подари по 100 евро за всеки от първите 3000 автомобила V90 Cross Country Ocean Race, в поддръжка на научната стратегия на регатата против замърсяването на океаните с пластмасови боклуци. Цялото подаяние, възлизащо на 300 000 евро, акцентира дълготрайния ангажимент на Volvo за запазване на околната среда. Самият автомобил ще е екологичен и няма да замърсява океаните, защото подовата му настилка ще се състои от еконил, създаден фабрично от напълно рециклиран найлон, в това число от изоставени риболовен мрежи, събрани от морското дъно.

 
 Експресивният дизайн и цветовата композиция на екстериора отличават V90 Cross Country Ocean Race. Експресивният дизайн и цветовата композиция на екстериора отличават V90 Cross Country Ocean Race.
 

Специалното издание на Volvo V90 Cross Country Ocean Race е проектирано от дизайнерите на Volvo, взаимно с група инженери от отдела за специфични коли в Торсланда, Швеция, които дават отговор за създаването на извънредни модели, на първокласните издания Excellence, както и на полицейските версии на V90 и V90 Cross Country. В основата на Volvo V90 Cross Country Ocean Race е актуалният модел V90 Cross Country със общоприетите характерности, като задвижване на всички колела, повишен пътен луфт и оптимизация на шасито за повече комфорт и надзор над ръководството при всевъзможни пътни и метеорологични условия. Експресивният дизайн и цветовата композиция на екстериора и тапицерията отличават V90 Cross Country Volvo Ocean Race от останалите модели от серията 90 на Volvo.

 
 Задвижването на всички колела и увеличеният пътен луфт дават опция за пресичане на реки. Задвижването на всички колела и увеличеният пътен луфт дават опция за пресичане на реки.
 

Интериорните елементи в матово сиво и блестящо оранжево са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят, неповторими шевове на тапицерията и специфични колела. „ V90 Cross Country Volvo Ocean Race е автомобил за всевъзможни условия, той може да бъде каран както по естествените градски улици, по този начин и отвън отъпканите пътища ”, съобщи Дан Олсън, вицепрезидент на отдела Специални транспортни средства и аксесоари във Volvo. „ Освен това включва необятна гама от особено създадени функционалности, като интегрирано преносимо осветяване, спомагателни изходи за зареждане и водоустойчиви материи “. Първите 3000 коли ще се оферират на 30 пазара в света, в това число в множеството европейски страни, както и в Съединени американски щати, Япония и Китай.

 
 Интериорните елементи в матово сиво и блестящо оранжево са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят. Интериорните елементи в матово сиво и блестящо оранжево са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят.
 

Екипът учени от Volvo Ocean Race оборудва яхтите в тазгодишното издание на регатата със специфични датчици, които ще събират данни от някои от най-отдалечените елементи на океаните, в това число информация за температурите, атмосферното налягане, теченията и скоростта напразно. Събраната информация ще се употребява за правенето на още по-прецизни метеорологични прогнози и климатични модели, в помощ на учените по целия свят. Яхтите ще мерят равнищата на соленост, CO2 и количествата водорасли в заобикалящата ги морска вода. Тези измервания, в композиция с други данни, ще оказват помощ да се построи още по-пълна картина за равнището на замърсяване с пластмасови боклуци и отражението му върху живота в океана.

 
 Подовата настилка ще се състои от еконил, създаден фабрично от напълно рециклиран найлон. Подовата настилка ще се състои от еконил, създаден фабрично от напълно рециклиран найлон.
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР